Select Page

Zo pak je de vrouwenonderbreker aan

Zo pak je de vrouwenonderbreker aan

In een vorig artikel spraken we al van de ‘manterupter’: de man die vrouwen graag onderbreekt wanneer zij haar verhaal wil doen. Dinsdag verscheen er een artikel in het NRC over hoe vrouwelijke stafleden van het Witte Huis hier een oplossing voor hebben gevonden: tijdens vergaderingen fungeren ze als elkaars ‘versterker’. Een heel inspirerend artikel! Hieronder vind je een korte samenvatting.

De problemen die vrouwen ervaren door de manterupters worden veroorzaakt door gender bias: de -vaak onbewuste- neiging meer waarde te hechten aan de daden en woorden van mannen dan aan die van vrouwen. Tijdens de eerste termijn van Obama waren de vrouwelijke leden van The White House Senior Staff flink in de minderheid. Deze vrouwen hadden afgesproken dat elke keer wanneer één van de vrouwen een goed punt maakte in een vergadering, een andere vrouw dat punt zou herhalen. Daarnaast werden de ‘credits’ van het idee aan de bedenker gegeven door die andere vrouw, zodat de mannen er niet met het idee vandoor konden gaan. Door je punt te laten herhalen door een andere vrouw in de groep, laat je je stem twee keer zo hard klinken. Hier zit natuurlijk een risico aan: het papegaaien van je collega wordt vreselijk irritant. Probeer het daarom subtiel te doen en gebruik je eigen woorden.

Het hele artikel vind je hier. In dit artikel vind je nog een aantal andere technieken die werken tegen de manterupter, zoals het maken van oogcontact en het inzetten van de notulist. Lezen dus!

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!