Select Page

Zo laat je tijdens een sollicitatie zien wat je waard bent

Zo laat je tijdens een sollicitatie zien wat je waard bent

Onderhandelen over ons salaris, is iets wat we vaak lastig vinden om te doen. Toch is het wel belangrijk. Hieronder een aantal tips die je tijdens het sollicitatiegesprek kunt gebruiken om jouw waarde nog eens extra te laten zien.

Praat over jouw doelen
Een recruiter zal altijd willen weten of je nog andere aanbiedingen hebt. Zeg hier altijd ‘ja’ op, maar ga er niet verder op in. Veel beter kun je het hebben over jouw persoonlijke doelen.

Eerst doorvragen
Bij het onderhandelen is het goed om te weten waar jij zelf waarde aan hecht, maar ook wat het bedrijf belangrijk vindt. Vraag, voordat je reageert op het standpunt van de recruiter, altijd waarom het bedrijf dit belangrijk vindt.

Verklaar je gedrag
Lopen de onderhandelingen niet lekker? Benoem dan waarom je twijfelt en vasthoudend bent. Als je je gedrag verklaart, is de kans groot dat je het gesprek weer recht kunt trekken.

Zoek een objectieve norm
Om van te voren al een beeld te hebben van welk salaris voor jou passend is, kun je het salariskompas van Intermediair raadplegen. Daarnaast kun je ook vragen hoe je gesprekspartner aan het bedrag is gekomen.

Lees het volledige artikel op Intermediair hier.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!