Sterker uit burn-out met ‘Burn-Out-Fck-It’

Sterker uit burn-out met ‘Burn-Out-Fck-It’

Een burn-out kan je leven verpesten, zo wordt weleens gedacht. Maar niets is minder waar: je kan juist sterker uit een bun-out komen.

Als je een burn-out hebt gehad, kan dat traumatisch zijn. Zelfs nadat je ‘genezen’ bent, kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je niet meer voor vol wordt aangezien. Onderzoek heeft echter aangetoond dat je door deze moeilijke periode juist bevlogener kan zijn en meer wijsheid kan hebben opgedaan. Dat noemen we posttraumatische groei. Je bent sterker dan daarvoor. In het artikel noemt een van de geinterviewden het  een ‘burn-out-fuck-it’: ‘Niet in de zin van ‘het interesseert mij niet’, maar eerder: trek je niet zo aan wat anderen van je vinden, waardeer jezelf en ga doen wat je het liefste doet. Daar hebben jij, je werk- én je privéomgeving het allermeest aan. En daar gaat het natuurlijk om, dat jij de regie weer krijgt over je eigen leven.

Maar uiteraard alleen met de juiste begeleiding kom je zover. SheConsult is speciale coaches, gespecialiseerd in het voorkomen en genezen van overspannenheid en burn-out.

Lees hier het hele artikel!

Over de Auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl
INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out