Select Page

Zo blijven jonge werknemers wél bij jouw bedrijf

Zo blijven jonge werknemers wél bij jouw bedrijf

Jonge werkenden, millenials, springen vaker van de ene naar de andere baan. Ze zijn opgegroeid in een wereld waarin zowat alles mogelijk is – dit, de aantrekkende economie en de digitalisering, zorgen voor een verandering in werkmentaliteit. En dat maakt ze geen expliciet slechtere (of betere) werknemers maar wel ándere werknemers. Deze werkenden uit generatie Y (geboren tussen 1980 en 2000) hebben andere verwachtingen van hun werk. Ze vullen het anders in en denken er op een andere manier over na. Het is lastig om millenials te omschrijven zonder er stereotypen aan te hangen. Toch zijn er wel een aantal kenmerken: deze demografische generatie is opgevoed in tijd van economische voorspoed. Ze zijn opgegroeid in een tijd van digitalisering en hebben daardoor goede digitale skills. Daar hoort vaak een open blik bij, een vernieuwende kijk op de werkvloer, die een frisse wind kan doen waaien in jouw bedrijf. Jonge werknemers behouden kan een belangrijk doel zijn voor jouw bedrijf!  De website Baaz.nl geeft een aantal kenmerken die gelden voor deze werknemers, waar werkgevers op kunnen inspelen.
Generatie Y….
– Is leergierig en wil zich constant ontwikkelen – persoonlijke ontwikkeling staat op één.
– Vindt de betekenis van hun werk belangrijker dan een torenhoog salaris.
– Hoeft geen baan voor het leven – hun carrière bestaat uit golven in plaats van een lineaire lijn.
– Hecht een groot belang aan plezier tijdens het werk en aan fijne collega’s.
Ben jij benieuwd naar hoe de werkomgeving van de toekomst eruit ziet en hoe je millenials beter kunt vasthouden?

Lees dan hier het originele artikel “Zo blijft de getalenteerde millenial op jouw werkvloer”, geschreven door Arie van Bennekum voor Baaz.nl.
En overigens hoeft dit niet alleen te gelden voor jonge werknemers – je kan er juist ook oudere werknemers mee bereiken!

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!