Selecteer pagina

Bang voor vrouwelijk leiderschap?

Tijdens een conferentie van het Avans ondernemerscentrum waren veel vrouwen aanwezig met veel verschillende meningen over vrouwelijk leiderschap. Zo zegt Marja Kamsma dat we zelfs van de hele term ‘vrouwelijk’ leiderschap af moeten en deze term uitsluitend genderloos moeten gaan gebruiken.

Volgens Leon Dohmen die op de website www.managementteam.nl het symposium van Avans uiteenzet, waren er opmerkelijk weinig mannen aanwezig op de conferentie. Volgens Dohmen zouden mannen wellicht bang zijn voor vrouwelijk leiderschap, maar hier hoeven deze mannen niet bang voor te zijn als het aan hem ligt. Ook mannen kunnen namelijk vrouwelijk leiderschap leren toepassen. Vrouwelijk leiderschap hoeft namelijk niet per definitie aan vrouwen te worden toegekend. Deze ‘manier van leidinggeven’ kan ook voor mannen zelfs heel praktisch zijn. Volgens Clemens van den Broek, die de conferentie organiseerde, onderscheidt vrouwelijk leiderschap zich van mannelijk leiderschap door de betrokkenheid met medewerkers. “Zij geven medewerkers het gevoel dat hun individuele bijdrage er toe doet. Organisaties van vandaag vragen juist om dat soort vaardigheden van leidinggevenden. Vrouwen limiteren zichzelf niet tot het niveau van ruilprocessen en straf- en beloningsmaatregelen. Zij gebruiken een palet van waarden, gedrag en persoonlijke aandacht.”

Bewerkt door: Kimberley Rijnbeek, 2013, bron: Management Team

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!