Select Page

Zie een burn-out als de ultieme levensles

Zie een burn-out als de ultieme levensles

Een burn-out. Een steeds vaker besproken en voorkomend onderwerp, ook bij de Y-generatie. De generatie die de wereld aan haar voeten heeft liggen, een wereld vol kansen. Toch is dit hedendaags ook vaak een wereld die veel stress en verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Volgens het CBS heeft een op de tien jongeren tot 25 jaar een burn-out. In de leeftijd van 25 tot 34 is dit zelfs 15 procent.

Rosa Surachno (24) is een van die jongeren. In haar boek Generatie EI maakt ze dit bespreekbaar. ‘Ik heb echt op mijn bek moeten gaan om te leren dat ik mezelf minder hard moet pushen, en niet zo veel tegelijk moet willen, en zo snel mogelijk.” Zo gaat het vaak met een burn-out. Met name vrouwen willen geen fouten maken en leggen de lat onwaarschijnlijk hoog voor zichzelf. Als we een fout maken, wordt dit gelijk als een heel drama gezien en bevestigd dit onze diepste gedachte: dat we toch niet goed genoeg zijn. Meer hierover lees je in het boek F*ck die Onzekerheid.

Een burn-out heeft een hele impact op je leven, zowel privé als werkgerelateerd, maar moet een burn-out dan direct als iets negatiefs gezien worden? Een burn-out kan volgens Surachno ook juist een kans zijn om er open over te spreken. Door met de billen bloot te gaan, wordt die zogenaamde angst om te falen normaal. Je bent niet de enige met deze gedachtegang en juist daarom is het fijn om deze angsten bespreekbaar te maken. Haal iets uit je burn-out en zie het als de ultieme levensles.

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!