Selecteer pagina

Zeldzaam: premier krijgt voor het eerst in 30 jaar een baby

Zeldzaam: premier krijgt voor het eerst in 30 jaar een baby

Tegelijkertijd een land besturen en een kind krijgen is een zeldzame combinatie. Bijna 30 jaar geleden, in 1990, gebeurde het voor het eerst toen de Pakistaanse premier Benazir Bhutto een kind ter wereld bracht. Vorige week, op 21 juni 2018, volgde de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern haar voorbeeld: ze beviel in de vroege ochtend van haar dochtertje in het ziekenhuis in Auckland. Op Instagram postte ze de foto die je hierboven ziet, waar ze samen met haar partner en tv-presentator Clarke Gayford en hun pasgeboren dochtertje gelukkig – en een beetje moe – de lens in kijkt. “Welkom in ons dorp, kleintje. We zijn erg gelukkig met ons gezonde dochtertje. Het gaat heel goed met ons dankzij het geweldige team van Auckland City Hospital,” schrijft premier Ardern erbij. Gayford stond haar bij tijdens de bevalling en zal de komende tijd niet meer van zijn dochters zijde wijken: hij wordt namelijk huisvader.

De felicitaties stromen binnen bij het gelukkige stel, zo ook van voormalig premier Helen Clark. “Dit is een teken van onze volwassenheid als land: we accepteren dat vrouwen vrij zijn in hun keuze om een carrière en kinderen te combineren.” Volgens Clark is de geboorte van Arderns dochtertje “een inspiratie voor iedereen die strijdt voor gendergelijkheid en feminisme”. Ardern zal zes weken na de bevalling haar taken als premier weer oppakken, anders dan Bhutto die de dag na de bevalling alweer aan het werk ging. Ardern zegt in de tussentijd wel volledig bereikbaar te zijn. het moge duidelijk zijn dat wij plaatsvervangend trots zijn op deze premier!

 

Klik hier voor het oorspronkelijke artikel in de Trouw.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!