Select Page

Werkt “female empowerment” averechts?

Werkt “female empowerment” averechts?

Volgens onderzoek gepubliceerd in Harvard Business Review kunnen goedbedoelde adviezen voor vrouwen er juist voor zorgen dat de ongelijkheid tussen de geslachten alleen maar groter wordt, zo schrijft Intermediair. Feminisme is niet langer een vies woord: er komen steeds meer initiatieven om vrouwen op hogere posities te krijgen, invloedrijke mensen kunnen niet meer zonder consequenties hun macht misbruiken en er wordt hard gewerkt om stereotyperingen tegen te gaan. Natuurlijk met het idee dat de wereld op die manier steeds een beetje eerlijker wordt. Maar is dat wel zo?
Harvard Business Review publiceerde een onderzoek waarin vraagtekens gezet worden bij boodschappen die veel succesvolle vrouwen naar buiten brengen. Als je naar veel succesvolle vrouwen luistert, zou je door hard te werken kunnen bereiken wat je wil. Je hoeft je niet tegengehouden te voelen! Hoewel deze boodschap positief overkomt. kan dit negatieve gevolgen hebben: in plaats van dit probleem bij de kern aan te pakken, richt je je met dit soort adviezen steeds meer op individuele tactieken. Zo lijkt het net of je een systematisch probleem op individueel niveau wel kan oplossen! Dat vrouwen zelf de verantwoordelijkheid hebben om een eind te maken aan hun positie kan leiden tot de conclusie dat hun slechte positie hun eigen schuld is.

Bij SheNews geloven we zeker dat individuele oplossingen niet alle problemen gaan oplossen. Maar voordat het huidige systeem veranderd is, willen we zelf ook aan de weg timmeren. Niets ondernemen helpt helemaal niet. Wij zijn dan ook voorstander van veranderingen in het systeem, maar in de tussentijd kan empowerment op de juiste manier heel waardevol zijn voor vrouwen!

Klik hier om het volledige artikel “Waarom Women Empowerment waarschijnlijk averechts werkt” van Intermediair lezen.
Ook interesse in het originele onderzoeksartikel? Klik dan hier!

 

 

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!