Select Page

Werknemers worden niet gestimuleerd in persoonlijke ontwikkeling

Werknemers worden niet gestimuleerd in persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling wordt volgens veel werkgevers als iets belangrijks gezien. Toch blijkt uit een onderzoek van Traintool onder ruim 1.000 kantoormedewerkers in Nederland dat zij hier niks tegenover zetten.

Geen stimulans
Er wordt vanuit de werkgevers geen actieve stimulans gegeven voor de werknemers om actief aan de slag te gaan met hun persoonlijke ontwikkeling. Uit het onderzoek bleek dat maar acht procent van de werknemers iets terug zag in hun beoordeling of salaris op basis van hun persoonlijke ontwikkeling.

Het doel staat niet vastgesteld
Wat verder opviel uit het onderzoek, was dat 40 procent van de kantoormedewerkers hun persoonlijke ontwikkelingsdoelen wel bespreekt met een leidinggevende of HR-manager. De volgende stap, het vastleggen van de doelen of bepalen wat zij nu precies willen leren, werd maar door 12 procent gedaan.

Verschillende ontwikkelingspunten
Ook viel op dat werknemers verschillende punten aangaven waarop zij zichzelf wilden ontwikkelen. Zo gaven jonge medewerkers aan meer training te willen over onder andere communicatieve vaardigheden. Vrouwen willen zichzelf voornamelijk verbeteren in feedback geven of bijvoorbeeld omgaan met weerstand.

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op Personeelsnet.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!