Selecteer pagina

Week van de overgang is onzin!

Week van de overgang is onzin!

Deze week is het de Week van de Overgang. Een week waarin er aandacht is voor een periode die alle vrouwen mee gaan maken, maar waar nog veel te weinig over gesproken wordt. En dan regent het op de online-platforms zure reacties van vrouwen die het belachelijk vinden, en schadelijk vinden dat daar aandacht voor gevraagd wordt. Want daarmee zet je, volgens hen, vrouwen neer als zwak. Zeurpieten met last van hun hormonen. Dat maakt het, volgens hen, voor werkgevers onaantrekkelijk om vrouwen aan te nemen. Met andere woorden, volgens deze dames verpest je het hiermee voor andere vrouwen.

Deze reactie is kenmerkend voor vrouwen die in een sterk seksistische omgeving werken en leven. Ze moeten zich als ‘one of the guys’ opstellen en willen vooral niet bij het ‘zwakke’ geslacht horen want dat is bedreigend voor hun functioneren. Vaak zie je ook dat deze vrouwen niets voelen voor vrouwennetwerken en bijeenkomsten van vrouwen. Vrouwen moeten niet zeuren is hun motto. En voor dat laatste is zeker wel wat te zeggen.

Ik denk dat het winst is dat er gesproken wordt over de overgang. Dat vrouwen leren dat allerlei overgangskwalen zoals burn-outverschijnslen te verhelpen zijn. En ik denk ook dat het goed is dat werkgevers hier oog voor hebben.

Zou het werkgevers belemmeren om dat vrouwen aan te nemen of te bevorderen?
Ik denk het niet.
Werkgevers zijn niet zo dom dat ze daarom kostbaar talent laten lopen. Bovendien, denken ze nu serieus dat werkgevers niet weten dat vrouwen ongesteld worden, kinderen krijgen en in de overgang komen. Dat we een geheim verklappen met de Week van de Overgang? Serieus?

Vrouwen hebben nu eenmaal hormonen. Mannen ook trouwens.
Daarom denken ze iedere minuut aan seks.
En dat is toch geen reden voor werkgevers om geen mannen meer aan te nemen?

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

InCompany Corona Coaching

Corona coaching incompany

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!