Selecteer pagina

We hebben minder vergadertijd nodig, maar maken wel thuis meer uren!

We hebben minder vergadertijd nodig, maar maken wel thuis meer uren!

Een interessant onderzoek over  de impact van COVID-19 op de digitale communicatiepatronen van werknemers door middel van een ‘event study’ van lockdowns in 16 grote stedelijke gebieden in Noord-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. 

Door gebruik te maken van geïdentificeerde, geaggregeerde metagegevens van 3.143.270 gebruikers, zien de onderzoekers, vergeleken met pre-pandemische niveaus, een toename van het aantal vergaderingen per persoon (+12,9 procent) en het aantal aanwezigen per vergadering (+13,5 procent ), maar neemt af in de gemiddelde duur van vergaderingen (-20,1 procent). Gezamenlijk is het netto-effect dat mensen minder tijd per dag aan vergaderingen besteden (-11,5 procent) in de periode na de lockdown. 

Stijging lengte werkdag
Er wordt ook een aanzienlijke en duurzame stijgingen in de lengte van de gemiddelde werkdag gezien. (+8,2 procent, of +48,5 minuten), samen met kortetermijn stijgingen in e-mailactiviteit. Deze bevindingen bieden vanuit een nieuwe dataset inzicht in hoe de aard van het werk is veranderd voor een grote steekproef van kenniswerkers, aldus de onderzoekers.. 

De rapportage gaat over de veranderingen in het licht van de voortdurende uitdagingen waarmee organisaties en werknemers worstelen om zich aan te passen en te presteren in het licht van deze wereldwijde pandemie.

Het onderzoek is gedaan door Evan DeFilippis, Stephen Michael Impink, Madison SingellT.Polzer en JeffreyRaffaella Sadun

NBER Working Paper nr. 27612

uitgegeven in juli 2020 Je kunt het rapport hier vinden>

Zoek op onderwerp

advertentie

masterclass-overtuigen-banner

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!