Selecteer pagina

Wat kun je doen als je gepest wordt op het werk?

Wat kun je doen als je gepest wordt op het werk?

1,2 miljoen Nederlanders hebben te maken met pesten, intimidatie of discriminatie op het werk. Het gaat dan bijvoorbeeld om uitschelden, buitensluiten en het achterhouden van belangrijke informatie. Er zijn grofweg twee vormen van pesten: hard en confronterend, en subtiel.

Als je gepest wordt op het werk, bespreek dit dan direct met je leidinggevende. Ga de pester ook niet uit de weg, maar confronteer hem of haar. Het kan ook helpen om het gesprek aan te gaan met jouw pester. Vraag hem of haar waarom hij of zij zulke vervelende opmerkingen maakt. Als dit allemaal niet helpt, vraag dan hulp bij een andere collega of vertrouwenspersoon. Zorg ook dat je alle feiten vastlegt. Een mondeling gesprek is achteraf in een gerechtelijke procedure namelijk lastig te bewijzen.

Lees het volledige artikel hier.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!