Wandelen helpt je op vele fronten. Je creëert een voorwaartse beweging fysiek en mentaal. Kortom, blijf niet hangen in lockdown, ga er op uit.

Wandelen helpt je op vele fronten. Je creëert een voorwaartse beweging fysiek en mentaal. Kortom, blijf niet hangen in lockdown, ga er op uit.

“Zodra mijn benen beginnen te bewegen, beginnen mijn gedachten te stromen.”

Ik ben al meer dan 40 jaar een fanatieke wandelaar. Jaarlijks ga meermalen de bergen in om dagen achtereen te wandelen. Ik las eens: : “zodra mijn benen beginnen te bewegen, beginnen mijn gedachten beginnen te stromen.”  En zo is het ook. wandelend kom ik soms opeens tot oplossingen of briljante ideeën (die vallen later dan wel weer eens tegen :-)) En ik heb goede soms onverwachte wandelgesprekken. Nu in deze lockdown, proberen we ook iedere dag een goed stuk te wandelen. Het helpt om mijn gedachten te ordenen en ze vervolgens verder te brengen. 

Wandelend coachen

Ook merken we professioneel dat de klanten van SheConsult overal in het land ook steeds meer willen wandelen tijdens het coachen. (beetje Zoom-moe) Wandelen is veilig, heerlijk en effectief. En Corona-veilig! Want dat wandelend coachen is niet alleen plezierig, maar het lijkt ook meer op te leveren. Ook wetenschappelijk onderzoek staaft de goede werking van wandelen voor ons brein. 

  • Zij aan zij lopen neemt de afleiding van gezichtsuitdrukkingen,…………..

LEES VERDER >

Over de auteur

drs. Vreneli Stadelmaier

Stadelmaier studeerde economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde coachopleidingen aan de Academie voor Psychotherapie en in Zijnsoriëntatie. Als bedrijfskundige werkte zij onder meer bij Wolters Kluwer, Nationale-Nederlanden en de thuiszorg. Sinds 2010 is zij vaste co-host in diverse programma's bij BNR Nieuwsradio, sinds 2020 bij 'BNR Breekt'. In 2007 startte Stadelmaier het loopbaancoaching - en trainingsbureau SheConsult. In 2014 schreef zij 'F*ck die Onzekerheid' over het impostor syndrome bij vrouwen, en in 2017 verscheen 'Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, survivalgids voor jonge ambitieuze vrouwen'In 2015 won Stadelmaier de Joke Smit-prijs met haar inspanningen op de thema's meer vrouwen aan de top, economische zelfstandigheid van vrouwen en gelijkheid van mannen en vrouwen.

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out