Wandel de Lockdown uit je hoofd. Even resetten.

Wandel de Lockdown uit je hoofd. Even resetten.

“Zodra mijn benen beginnen te bewegen, beginnen mijn gedachten te stromen.”

Wandelen helpt je op vele fronten. Je creëert een voorwaartse beweging fysiek en mentaal. Ik ben al vele jaren een fanatieke wandelaar. Jaarlijks ga ik meermalen de bergen in om dagen achtereen te wandelen. Sterker. Ik ben deels verhuisd. Ik woon nu ook letterlijk in de bergen bij Malaga. Heerlijk. 

Ik las eens: “zodra mijn benen beginnen te bewegen, beginnen mijn gedachten te stromen.” En zo is het ook. Wandelend kom ik soms opeens tot oplossingen of briljante ideeën (die vallen later dan wel weer eens tegen :-)) En ik heb goede, soms onverwachte wandelgesprekken. Zeker wanneer ik druk ben met weer op het podium staan, (yes… het mag weer) het opnemen van een podcast, het geven van presentaties etc. en soms echt ellende met afscheid nemen… dan gaat dit vrouwenbrein even te veel te keer. Een goed stuk te wandelen helpt om mijn gedachten te ordenen en ze vervolgens verder te brengen. 

Wandelend coachen
Ook merken we professioneel dat de klanten van SheConsult overal in het land steeds meer willen wandelen tijdens het coachen. Een soort post-corona reset. Wandelen is veilig, heerlijk en effectief. En corona-veilig! 

Want dat wandelend coachen is niet alleen plezierig, maar het lijkt ook meer op te leveren. Ook wetenschappelijk onderzoek staaft de goede werking van wandelen voor ons brein. 

 • Zij aan zij lopen neemt de afleiding van gezichtsuitdrukkingen, lichaamstaal, e.d. weg.
  We kijken tijdens het lopen allebei vooruit, met weinig of geen oogcontact. 
 • Door het lopen kom je in een soort flow waardoor je op een dieper niveau kunt komen.
  Dan kan coaching tot grote veranderingen leiden.
 • Op de een of andere manier lijk ik meer te horen als ik iemand niet in de ogen kijk,
  misschien omdat ik al mijn eigen visuele afleidingen blokkeer.
  Ik hoor wat er wordt gezegd, wat niet wordt gezegd, de woordkeuze, de zuchten,
  de verandering van toon, de verandering in tempo, de kwaliteit van de stilte.
  Hoe minder we op moeten letten, hoe effectiever we kunnen zijn. 
 • Door langzaam te lopen, vertragen we ook onze ademhaling,
  waardoor we langzamer en bewuster kunnen praten. 

Even stoppen om te genieten.
In het hele land wandelen we met klanten en merken wij dat wanneer ze hier aan gewend raken, dat er soms even wordt gestopt om bewust te genieten van onze omgeving. Dat werkt ontspannend. 

We merken in de praktijk van SheConsult dat veel vrouwen in deze tijd, in hoge mate stress hebben ervaren. En erger, burn-outs lijken veel meer voor te komen. Ook zien we vraagstukken als zingeving, onzekerheid, en heroriëntatie op de baan bovengemiddeld vaak langskomen. Ook voor dit soort kansen/problemen kunnen gesprekken in de natuur soms snel tot inzicht leiden.

Wil je wat meer lezen over de wetenschappelijke onderbouwing van wandelend coachen, lees een voorbeeld van een verslag van een studie hier >

Veel plezier, geniet weer van je vrijheid en blijf gezond!

Vréneli Stadelmaier
Oprichter SheConsult & auteur, spreker

ps. Hier kun je de prachtige wandel omgeving (en mijn huis) checken waar ik best veel ben.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out