Waarom vrouwen meer risico lopen tijdens de coronacrisis

Waarom vrouwen meer risico lopen tijdens de coronacrisis

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus zorgt voor onzekere tijden. Daar ontkomt niemand aan. Onderzoek wijst echter uit dat vrouwen mogelijk zwaarder getroffen worden door het virus dan mannen. Dat komt doordat meer vrouwen werken in beroepen waar ze direct blootgesteld worden aan corona, zoals verpleegsters. Ook door zorgtaken op zich te nemen lopen vrouwen een grotere kans op besmetting. En niet alleen worden vrouwen getroffen op fysiek, maar ook op economisch niveau: door de natuur van hun beroepen lopen ze een grotere kans op ontslag en vinden ze na de crisis moeilijker een nieuwe baan.

Het goede nieuws (voor zover we van ‘goed’ kunnen spreken)? Hoewel mannen en vrouwen ongeveer 50/50 worden besmet, ligt het dodental in China hoger bij mannen (2,8%) dan vrouwen (1,7%). Vrouwen zijn dus beter bestand tegen virussen.

Lees de hele artikelen hier en hier.

Over de auteur

Liselore van der Zweth

Liselore van der Zweth is community manager bij SheConsult. Daarnaast is zij ook een freelance tekstschrijver en redacteur. Van februari 2016 tot juli 2017 was zij Chef Redactie bij feministisch platform Vileine.

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out