Selecteer pagina

Blog: Waarom sommige mannen ons zo irriteren tijdens de coronacrisis

Blog: Waarom sommige mannen ons zo irriteren tijdens de coronacrisis
We hebben met SheConsult een actie, Corona Coaching, en daarbij kun je kosteloos 20 minuten praten met één van onze 14 topcoaches. Afgelopen weken hebben we honderden gesprekken gevoerd en ons valt een heleboel op, daar komen we laten nog op terug. Maar deze wilde ik je niet onthouden: namelijk dat veel vrouwen ons vertellen dat hun man of mannelijke collega’s, ondanks het blijf-thuis-van-Rutte, tóch naar kantoor gaan. Of gaan lunchen met een collega. Terwijl ze prima thuis kunnen werken, hun aanwezigheid op kantoor is geen vereiste.

 

Spelregels
De verklaring is simpel: dat komt doordat mannen andere spelregels hebben dan vrouwen. Zo hebben mannen de spelregel: ‘Wees zichtbaar, aanwezig’. En thuis ben je natuurlijk maar beperkt zichtbaar, dus gaan ze naar kantoor, om zichtbaar te zijn voor hun andere mannelijke collega’s. Vrouwen zijn braaf, die blijven thuis en doen het werk. Wellicht denken mannen dan: ‘Zie je wel, hun prioriteit ligt bij de kinderen en bij het huis’ of ‘Ze zijn gewoon niet ambitieus’ en  irriteert het hen dat vrouwen thuis blijven.

 

Scheidsrechter

Vrouwen irriteert het ook. De regel is: ‘Je blijft thuis’, dus doe je dat. Maar mannen hebben de spelregel ‘Je bent pas af als de scheidsrechter het ziet’. De scheidsrechter, Rutte in dit geval, zegt ‘Thuisblijven’, maar Rutte ziet het toch niet als ze lekker naar kantoor gaan, dus….

Vrouwen houden zich aan de spelregels en het irriteert ze dan mateloos als mannen dat niet doen. Terwijl mannen waarschijnlijk denken: ‘Vrouw, wat zeur je nou. Ik houd prima afstand, dus die regel geldt niet voor mij, kom gewoon naar kantoor, ambitieloos mens’. 

 

Vrouwenzaak

En dan is er nog iets dat irriteert. Mannen die zeggen: ‘Ik kan thuis niet werken met 4 kinderen om me heen, dus ik moet wel naar kantoor’. De meeste bedrijven hebben daar een speciale regeling voor, waardoor je halve dagen kunt werken, maar daar maken ze geen gebruik van, want dat voelt als ambitieloos. Het werk moet tenslotte af, dus thuiswerken, dat doen ze niet. Bovendien is het lekker rustig op kantoor. Dat hun vrouw ook niet kan werken met 4 kinderen om haar heen is haar probleem.
Kinderopvang is tenslotte een vrouwenzaak.
Dat kunnen vrouwen veel beter.
Die hebben veel meer geduld…..

Zucht.

Dus, wat doe je eraan?

Stuur dit stukje gewoon door. Zonder commentaar.

Punt.

 

Over de Auteur

drs. Vreneli Stadelmaier

Stadelmaier studeerde economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde coachopleidingen aan de Academie voor Psychotherapie en in Zijnsoriëntatie. Als bedrijfseconoom werkte zij onder meer bij Wolters Kluwer, Nationale-Nederlanden en de thuiszorg. In de periode 2010-2013 was zij vaste co-host in het programma 'Zaken doen' met bij BNR Nieuwsradio. In 2007 startte Stadelmaier het loopbaancoaching bureau SheConsult. In 2014 schreef zij 'F*ck die Onzekerheid' over het impostor syndrome bij vrouwen.In 2015 won Stadelmaier de Joke Smit-prijs met haar inspanningen op de thema's meer vrouwen aan de top, economische zelfstandigheid van vrouwen en gelijkheid van mannen en vrouwen.

Zoek op onderwerp

InCompany Corona Coaching

Corona coaching incompany

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!