Select Page

Waarom mannen zich druk zouden moeten maken om ‘vrouwelijke problemen’

Waarom mannen zich druk zouden moeten maken om ‘vrouwelijke problemen’

Wanneer vrouwen zich ontwikkelen binnen hun rol als leider, komt het nog te vaak voor dat zij te maken krijgen met de ‘Double Bind’. Als een vrouw een mannelijke stijl van leiderschap aanneemt, assertief en moedig, wordt zij al snel gezien als bazig en niet aardig. Daar tegenover staan de vrouwelijke leiders die hun verzorgende en vrouwelijke kant laten zien. Dit wordt dan al snel opgevat als te zacht. Dit probleem wordt vaak gezien als een probleem voor vrouwen. Het is juist van belang dat mannen dit probleem ook inzien als we hier verandering in willen zien. Daarom drie redenen waarom mannen zich ook bewust moeten zijn van deze ‘vrouwelijke problemen’ als de double bind:

  1. Wees een ‘hem voor haar’.
    Dagelijks gaan de levens van mannen en vrouwen samen, als moeder, vrouw, vriendin, collega en ga zo maar verder. Het is daarom van belang dat mannen zich bewust zijn van dit fenomeen, zodat zij deze vrouwen kunnen helpen met een strategie bedenken wanneer zij geraakt worden door de double bind.
  2. Verander de werkcultuur om het maximale uit je team te halen.
    Let goed op de manier hoe vrouwen binnen je bedrijf worden behandeld. Als leider zijnde heb je de positie om ervoor te zorgen dat vrouwen gelijk behandeld worden aan mannen. Zeg er iets van wanneer bijvoorbeeld een vrouwelijke collega als te direct wordt gezien en de agressiviteit van haar mannelijke collega juist als iets positiefs wordt gezien.
  3. Bevrijd jezelf van geslachtsdiscriminatie.
    Zie de double bind niet als een man versus vrouw debat. Creëer als leider juist dialoog om elkaar te leren begrijpen. Vind de dieper betekenis achter de geslachtsdiscriminatie binnen je team.

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op Women2.0.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!