Select Page

Waarom je niet verder komt in je carrière

Waarom je niet verder komt in je carrière

Intermediair heeft drie TED Talks verzameld waarom het niet opschiet met je carrière. ‘We verzinnen excuses, staan niet bekend om onze leidinggevende kwaliteiten en worden constant afgeleid op kantoor’.

Het verzinnen van excuses
Volgens Econoom Larry Smith weet iedereen dat hij zijn passie moet volgens, maar doet uiteindelijk niemand het. ‘Je bent te lui. Het is te moeilijk. Je verzint excuses waarom je niet op zoek gaat naar je passie’. Interesses hebben veel mensen in overvloed, maar het gaat om die ene die jou echt aangrijpt. Smith pleit voor een oprechte zoektocht naar passie. Helaas wordt er nog teveel gefaald in het vinden van die passie, omdat er niet wordt doorgezet en iedere keer weer een nieuw excuus wordt bedacht. Als vrouw zijnde wil je bijvoorbeeld graag een fantastische carrière, maar tegelijkertijd wil je ook een fantastische moeder zijn en voor je gezin zorgen. Door deze excuses ga je niet voor je passie.

Bekijk hier de TED Talk van Larry Smith.

Je staat niet bekend als leider
‘Om omhoog te klimmen in bedrijven moet je bekendstaan als goede leider’, zegt consultant Susan Colantuono. Er ontbreken nog teveel vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Om te zorgen dat je als vrouw zijnde niet weer gepasseerd wordt voor die ene promotie, moet je bekend staan als leider. Hoe je dit doet? Je richt je op het verbeteren en tonen van de vaardigheden die aantonen dat je het bedrijf begrijpt en snapt waar zij naartoe willen. Geef aan dat jij je rol kent in hoe dit doel bereikt moet worden. Zo zorg jij er als vrouw voor dat de baas jou niet over het hoofd ziet bij het aanstellen van nieuwe posities in de top.

Bekijk hier de TED Talk van Susan Colantuono.

Je wordt afgeleid
Wanneer je de vraag stelt: ‘Waar ga jij naartoe als iets echt af moet?’, zal het kantoor een van de laatste plekken zijn die mensen noemen volgens software-ondernemer Jason Fried. Je hoort eerder dingen als de trein, de veranda of tijdstippen als ‘s avonds laat of juist ‘s morgens vroeg. ‘Je hebt geen werkdag meer; je hebt werkmomenten’. Op kantoor kan je vaak geen twee uur lang werken zonder gestoord te worden. Fried is een voorstander van thuiswerken. De afleidingen, zoals tv kijken, zijn in tegenstelling tot die op kantoor, vrijwillig.

Bekijk hier de TED Talk van Jason Fried. 

 

Klik hier om het hele artikel op Intermediair te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!