Waarom heb ik me hiervoor laten strikken?

Waarom heb ik me hiervoor laten strikken?

Overkomt jou dat ook weleens, dat je je afvraagt: hoe ben ik nou toch aan die klus gekomen? Waarom heb ik me hiervoor laten strikken? Waarom heb ik niet gewoon nee gezegd? Nu moet ik iets doen waar ik A geen tijd voor heb en B geen zin in heb.

 

Tja, herkenbaar. Helaas. Ik had het laatst nog. Of ik mee wilde werken aan een symposium over het impostor syndrome. Heel leuk natuurlijk, dat onderwerp ligt me nauw aan het hart. Maar het betaalde voor geen meter, het kostte me veel tijd, en het leverde me niks; Ik heb zulke dingen al zo vaak gedaan, appeltje eitje, dus geen nieuwe inzichten, niks.

Waarom ik het dan toch deed? 

Omdat ik de regie ff kwijt was.

Ik was kwijt waarom ik doe wat ik doe. Waar ik goed in ben. Wat ik wil leren. En hoe ik mijn tijd wil besteden.

Ik liet het slierten: ach ja, dat is zo’n leuke vrouw die dat vraagt, en ja ik snap dat ze niet veel kan betalen, en ach, ik heb het al zo vaak gedaan, het kost me geen moeite en het is voor een goed doel….Ach, wat maakt het uit?

 

Ja, het maakt dus uit!

Het maakt veel uit!

Want het kostte me toch al met al een hele dag. Ik had er geen zin in, ik had dringende andere zaken te doen, en het leverde me niks op.

Bovendien, door het voor een laag bedrag te doen, verlaagde ik daarmee mijn marktwaarde. Ook een beetje dom!

 

Regie over je agenda

Dus: regie hebben is cruciaal.

Regie hebben over je agenda betekent dat daar alleen in komt te staan wat jij wilt dat erin komt te staan. Dat jij alleen dingen doet waar jij wat aan hebt. Alle andere dingen doe je niet, want die tijd kun je beter gebruiken om te sporten, te relaxen of wat dan ook. 

 

Overigens, een vriend in nood helpen hoort ook bij de dingen die je wil doen. En je kunt een hele goede reden hebben om iets te doen waar je geen zin in hebt. Als je maar kiest. Als je maar de regie houdt. Jij bepaalt, ja of nee. En laat je nooit meer voor iets strikken.

 

Ook interessant: ‘Meer plezier in je werk? Met deze tips lukt het’

Over de auteur

drs. Vreneli Stadelmaier

Stadelmaier studeerde economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde coachopleidingen aan de Academie voor Psychotherapie en in Zijnsoriëntatie. Als bedrijfskundige werkte zij onder meer bij Wolters Kluwer, Nationale-Nederlanden en de thuiszorg. Sinds 2010 is zij vaste co-host in diverse programma's bij BNR Nieuwsradio, sinds 2020 bij 'BNR Breekt'. In 2007 startte Stadelmaier het loopbaancoaching - en trainingsbureau SheConsult dat inmiddels meer dan 20 vestigingen in Nederland heeft. In 2014 schreef zij 'F*ck die Onzekerheid' over het impostor syndrome bij vrouwen, en in 2017 verscheen 'Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, survivalgids voor jonge ambitieuze vrouwen'In 2015 won Stadelmaier de Joke Smit-prijs met haar inspanningen op de thema's meer vrouwen aan de top, economische zelfstandigheid van vrouwen en gelijkheid van mannen en vrouwen. Tevens is zij vast verbonden aan BNR Business News Radio als co-host.

Check it Out

The form you have selected does not exist.

The form you have selected does not exist.

The form you have selected does not exist.

The form you have selected does not exist.