Selecteer pagina

Waarom een keer per week huilen het geheim is voor een stressvrij leven

Waarom een keer per week huilen het geheim is voor een stressvrij leven

“Als je een keer per week huilt, kan je een leven zonder stress leiden.” Dit statement komt van de Japanse ‘tear teacher’ Hidefumi Yoshida. Yoshida geeft al bijna zes jaar colleges aan scholen en bedrijven over hoe belangrijk het is om zo nu en dan eens te huilen. Volgens hem werkt huilen zelfs beter tegen stress dan een goede nachtrust!

In Japan is het nog niet al te lang gepast om openlijk over je mentale gezondheid te praten. Dit zorgde ervoor dat de werkdruk enorm hoog was en dat er in Japan zelfs een woord is bedacht voor ‘dood door overwerken’ – karoshi -. Na Zuid-Korea en Rusland komt Japan op de derde plek van het percentage aan zelfmoorden. 90% van deze zelfmoorden lijden aan depressie en dit begint al vanaf de leeftijd van 14. Deze depressies zijn vaak gerelateerd aan werkstress en mentale gezondheidsproblemen.

Hoe kan huilen hierbij helpen?
In een onderzoek onder 30 landen is naar voren gekomen dat de meeste respondenten zich beter voelden na gehuild te hebben. Er zijn drie soorten tranen: een reflex om irritaties weg te nemen, een bewuste om de ogen nat te houden en een emotionele traan. Deze emotionele tranen hebben volgens het onderzoek voordelen voor je gezondheid.

In de jaren 80 werd voor het eerst onderzoek gedaan naar waarom mensen huilen. Een van de redenen die Dr. William Frey (Ramsey Medical Center) ontdekte, was dat stresshormonen ‘weg werden gespoeld’ wanneer wij huilen. Dit is vergelijkbaar met diep uitademen of zweten. Huilen blijkt een zelfverdedigingsactie te zijn tegen gevoelen als stress. Dus voel je je gestrest en weet je niet wat je hier mee aan moet? Laat het gaan! Huil het eruit en laat de stress wegspoelen.

 

Klik hier om het hele artikel op World Economic Forum te lezen.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redacteurs van SheNews zijn Liselore van der Zweth, Ruud Lampers, Vréneli Stadelmaier en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches verspreidt over het hele land.

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!