Selecteer pagina

Vrouwenquotum? Eerst moet je organisatie veranderen

Vrouwenquotum? Eerst moet je organisatie veranderen

Hoera, het vrouwenquotum komt er vanaf 2020! Maar te vroeg juichen is ook niet goed. Een van bovenaf opgelegde regeling kan namelijk gekunsteld zijn en een bedrijf reputatieschade bezorgen, als dat bedrijf er niet wérkelijk voor zorgt dat de interne cultuur verandert. Een paar ‘excuusvrouwen’ aannemen, terwijl een bedrijfscultuur intern nog steeds seksistisch blijft, riekt naar diversity washing. En dat moeten we niet willen; we moeten échte diversiteit nastreven. Maar hoe doe je dat?

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die werkelijk graag vrouwen willen aannemen en hen ook voor langere tijd willen behouden, daarvoor maatregelen treft tot flexibilisering. In deeltijd werken, bijvoorbeeld, of met flexibele werktijden. Maar misschien nog belangrijker: deze bedrijven doen iets tegen de heersende mannencultuur. Zij laten bijvoorbeeld vrouwen de sollicitatiegesprekken voeren, zorgen voor vrouwelijke mentoren op de werkvloer en zorgen voor betaald ouderschapsverlof voor zowel mannen als vrouwen.

Lees hier het hele artikel.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

InCompany Corona Coaching

Corona coaching incompany

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!