Selecteer pagina

Vrouwennetwerken: lekker met de meiden

Vrouwennetwerken: lekker met de meiden

EvaJinek.nl plaatste vorige week een artikel over het nut van vrouwennetwerken, onder de titel ‘Lekker met de meiden: ‘Er gebeurt iets magisch als we samen zijn’. Dat klinkt alsof het weinig serieus is wat er bij vrouwennetwerken gebeurt, maar niets is minder waar. Het platform besteedt niet voor niets aandacht het fenomeen vrouwennetwerken, wat overigens al heel oud is. Maar het aantal vrouwennetwerken is booming. Kennelijk vervullen vrouwennetwerken een behoefte van vrouwen aan samen zijn in een veilige setting, ervaringen delen, elkaar ondersteunen.
Jinek interviewde ook  Vréneli Stadelmaier: ze ‘is auteur, spreker, oprichter van SheConsult (coachbureau voor hoogopgeleide vrouwen) én het platform Allevrouwennetwerken.nl. Daarop zijn alle vrouwelijke netwerkverenigingen van Nederland te vinden. “Momenteel staan er 170 verenigingen op, maar het worden er steeds meer, het is bijna niet bij te houden. Er is duidelijk behoefte om van elkaar te leren, met gelijkgestemden te zijn, in een veilige setting te experimenteren met masculien gedrag, bijvoorbeeld: een beetje bluffen, in plaats van jezelf bescheiden op de achtergrond houden. Bovendien kun je via een vereniging elkaar helpen en naar voren schuiven. Het werk van vrouwen, blijkt uit onderzoek, kwalificeren we nog altijd (onbewust) minder dan van mannen. Dat betekent dat een vrouw 2,5 keer meer moet presteren om hetzelfde resultaat te krijgen als een man in dezelfde positie. Vrouwen bij netwerkverenigingen kunnen elkaar vooruit helpen. Als ik een notaris zoek, kijk ik eerst in mijn eigen netwerk of er een vrouw is, omdat ik weet dat ze 2,5 keer zo hard heeft gewerkt. Netwerkverenigingen kunnen, kortom, erg nuttig zijn en veel betekenen voor je carrière.”‘ zo stelt Jinek op haar website.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!