Selecteer pagina

Vrouwen werken duurzamer

institute_logoUit onderzoek van de HAAS School of Business aan de Universiteit van California blijkt dat management teams met meer vrouwen, betere financiële resultaten behalen en daarbij ook nog eens duurzamer te werk gaan.

De Amerikaanse onderzoekers hebben gekeken naar de relatie tussen het aantal topvrouwen in het bestuur van een bedrijf en duurzaam ondernemerschap en zagen dat bedrijven met meer vrouwen in de top, meer aandacht besteden aan duurzaamheid en energie-efficiëntie. Daarnaast houden deze bedrijven ook beter de CO2-uitstoot van hun producten bij en nemen zij milieu risico’s mee in hun financiële afwegingen.

De resultaten uit dit onderzoek werden in oktober 2012 verzameld in een rapport.

26-07-13. Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

InCompany Corona Coaching

Corona coaching incompany

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!