Selecteer pagina

Vrouwen volgen vaker studie dan mannen

Vrouwen volgen vaker studie dan mannen

Een leven lang leren. Dat is iets wat we allemaal wel willen. Maar hoe zit dat eigenlijk? Volgen vrouwen vaker een studie dan mannen, of is er geen verschil?
Online Academy heeft onderzoek gedaan onder ruim 1.000 mannen en vrouwen. En wat blijkt? De motivatie om een studie te volgen is bij mannen minder dan bij vrouwen – 11 procent versus 7 procent – en hebben mannen meer het idee alles al te weten dan vrouwen – 4 procent versus 2 procent. Vooral bij vrouwen zie je hier de gevolgen van het Impostor Syndrome: ze weten al alles en dan doen ze er nog maar een studie bij want met dat papiertje erbij durven ze we, denken ze. En dat is dan niet zo want dan verzinnen ze wel weer een studie die ze nog moeten volgen…en zo stellen vrouwen de grote stap uit.
Maar een studie volgen is natuurlijk ook best eng. Stel je nu voor dat je het niet kunt, dat je niet slaagt? Online Academy vroeg daar ook naar: Slechts een klein deel van de Nederlanders durft een studie niet aan uit faalangst (5%) of zegt geen ambities (6%) te hebben.

Ze vroegen ook in hoeverre geld een rol speelt. Het gebrek aan geld om de studie te bekostigen, vormt voor vrouwen meer een drempel dan voor mannen – 15 procent versus 9 procent – al wordt dat beletsel lager naarmate mensen ouder worden. Ook hier speelt weer het Impostor Syndrome, ben ik het wel waard om zoveel geld voor mezelf uit te geven?

Meer lezen? Klik hier 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Zoek op onderwerp

InCompany Corona Coaching

Corona coaching incompany

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!