Select Page

Vrouwen vinden carrièrekansen en salaris belangrijker dan mannen bij carrièreswitch

Vrouwen vinden carrièrekansen en salaris belangrijker dan mannen bij carrièreswitch

Wanneer vrouwen een besluit nemen over baanaanbod, lijken ze salaris belangrijker te vinden dan mannen. Meer vrouwen dan mannen noemen carrièrekansen als belangrijke factor voor het oriënteren op een nieuwe baan. Dit blijkt uit onderzoek van Indeed bij meer dan vijfhonderd Nederlandse werknemers.  Op het moment dat iemand overweegt om te solliciteren wordt het besluit vooral genomen op basis van salarisinformatie, gevolgd door gesprekken met het eigen netwerk en onlinereviews. Deze overwegingen worden genoemd door respectievelijk 52,1 procent, 46,7 procent en 41,6 procent van de respondenten. Voordat sollicitanten stappen ondernemen, doen ze vaak eerst onderzoek naar het bedrijf waar ze bij solliciteren. Ze zijn dan vooral op zoek naar informatie over de stabiliteit van het bedrijf (48 procent), salarisinformatie (46 procent) en duidelijkheid over de missie en visie van de organisatie (40 procent).

Onderzoek voor het solliciteren

Wel zijn er verschillen te zien tussen mannen en vrouwen. De top drie van belangrijkste factoren voor het solliciteren naar een nieuwe baan is voor vrouwen als volgt: salarisinformatie lijkt voor hen het belangrijkst te zijn (54 procent). Hierop volgt de stabiliteit van de organisatie (50 procent). Bij 45 procent komen op de derde plaats de secundaire arbeidsvoorwaarden en flexibiliteit as belangrijkste factoren om bij een bedrijf te gaan solliciteren. Voor mannen is dit anders: de stabiliteit van de organisatie is voor deze groep het belangrijkst en wordt genoemd door 47 procent van de respondenten. Op de tweede plaats wordt salarisinformatie genoemd (40,8 procent) en als derde de missie en visie (39,6 procent). Secundaire arbeidsvoorwaarden en flexibiliteit wordt door slechts 36 procent van de mannen genoemd (wat voor vrouwen dus belangrijker lijkt te zijn).

Verder wordt in ditzelfde onderzoek gevonden dat carrièrekansen voor meer vrouwen dan mannen een belangrijke factor zijn. Wanneer vrouwen onderzoek doen naar solliciteren bij een bedrijf, geeft 43,9 procent aan carrièrekansen belangrijk te vinden. Bij mannen ligt dit percentage lager, namelijk op 37,3 procent.

Aanbod accepteren
Bij het accepteren van het aanbod speelt vooral het salaris een rol. Dit geeft 55 procent van alle respondenten aan. Ook gesprekken met het eigen netwerk (41,6 procent) en onlinereviews (33 procent) worden genoemd als overweging bij het accepteren van een aanbod. Opvallend is een verschil tussen mannen en vrouwen. Vrouwen vinden salarisinformatie belangrijker: 57,8 procent geeft dit aan als één van de belangrijkste factoren om een baan te accepteren. Bij mannen is dit slechts 53,5 procent.

Lees het originele artikel van Personeelsnet hier.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!