Vrouwen verzwijgen hun kinderwens

Vrouwen verzwijgen hun kinderwens

In de coachpraktijk van SheConsult wordt die vraag regelmatig gesteld. Moet ik in een sollicitatie vertellen dat ik een kinderwens heb, of dat ik zwanger ben? Vrouwen verzwijgen hun kinderwens blijkt onderzoek van PEAK-IT  onder 1.000 Nederlanders. Maar liefst 36% doet dat, tegen 15% van de mannen. Het wel of niet verzwijgen van een kinderwens is tijdens een sollicitatieproces altijd een lastig dilemma. En wanneer vertel je het dan? Wij hanteren het standpunt dat je het niet hoeft te vertellen maar dat het wel raadzaam is om toch te doen, maar dan zo laat mogelijk in de procedure. Een werkgever kan tenslotte verwachten van mensen rond de 30-35 jaar dat er een keer kinderen gaan komen, die werkgever is ook niet dom. Maar ja, als je dan vervolgens wordt afgewezen weet je niet of het door die kinderwens/zwangerschap komt. Lastig, want zwangerschapsdiscriminatie mag niet! Maar het gebeurt helaas wel nog veel te vaak. Kijk hier hoe je je hiertegen kunt wapenen.

Het onderzoek van PEAK-IT laat ook zien dat er bij solliciteren ook andere rare dingen kunnen gebeuren. Bijvoorbeeld dat men na het gesprek geen telefoontje of mailtje met terugkoppeling krijgt. Zo geeft 44 procent van de werkenden aan weleens op gesprek geweest te zijn bij een bedrijf dat daarna niets meer van zich liet horen. De mensen die zelf op gesprek gaan, doen dit minder vaak. Slechts één op de tien sollicitanten heeft weleens niets meer van zich laten horen na een sollicitatiegesprek.

Klik hier om naar het onderzoek te gaan

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

aantrekkelijke werkgever voor vrouwen

Check it Out