Select Page

Vrouwen stellen hun kinderwens steeds langer uit

Vrouwen stellen hun kinderwens steeds langer uit

In 1970 was de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen voor het eerst een kindje kregen nog 24 jaar. Afgelopen jaar is dit opgelopen naar 29,8 jaar. Dit zorgde ervoor dat er in 2017 169.000 baby’s zijn geboren. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is dit zelfs lager dan het laatste dieptepunt in 1983. Toen werden er 170.000 baby’s geboren.

Niet alleen in Nederland
Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat dit niet alleen in Nederland het geval is. Italië en Spanje staan op 1 als het gaat om het uitstellen van de kinderwens. Hier zijn de vrouwen gemiddeld 31 jaar als zij beginnen aan kinderen. Nederland staat op de zesde plaats blijkt uit de Europese ranglijst van 2015.

Gezondheidsrisico
Zwanger worden op latere leeftijd gaat niet zonder risico. De slagzin ‘Een slimme meid krijgt haar kind op tijd’ uit de jaren 90 geldt volgens gynaecologen nog steeds. Volgens gynaecoloog Sandra Tanahatoe van UMC Utrecht speelt er bij veel koppels nog een zekere naïviteit. ‘Het besef van onvruchtbaarheid is niet zo groot, terwijl een op de vijf paren er niet in slaagt om binnen een jaar zwanger te worden.’

 

Klik hier om het hele artikel op Volkskrant te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!