Vrouwen slapen slecht voor een sollicitatie

Vrouwen slapen slecht voor een sollicitatie

Sollicitatiedokter.nl heeft 1.1000 werkzoekenden gevraagd naar hoe goed ze slapen voor een sollicitatiegesprek. Het blijkt dat 54% van hen goed slaapt. Maar kijken we naar mannen en vrouwen en vrouwen dan zien we een opmerkelijk verschil: 56% van de vrouwen slapen slecht voor een sollicitatie, 64% zegt gewoon lekker te slapen! Wij denken dat dat komt omdat vrouwen nu eenmaal meer oestrogeen aanmaken, en oestrogeen vergroot zorgzaamheid en zorgelijkheid. En kan dus ook voor meer piekeren zorgen. Ook het impostor syndrome kan een rol spelen bij waarom vrouwen slecht slapen voor een sollicitatie. Bij een sollicitatie moeten je namelijk vertellen hoe je bent en waarom jij de beste kandidaat bent. Als je dan last hebt van impostor gedachten dan spelen die ’s nachts extra op. En dan is het gedaan met je nachtrust.

We weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is. Wil je tips voor een betere nachtrust, klik dan hier. Aan de andere kant kan een keer een nachtje slecht slapen niet zoveel kwaad. Ook van gewoon in bed liggen rust je uit. Dus maak jezelf nu niet helemaal gek met de gedachte dat je slecht geslapen hebt en dat nu vast je gesprek gaat verpesten, daar is helemaal geen reden toe. Vertrouw op de adrenaline die je aanmaakt voor het gesprek, dan gaat het vast goed!

Voor het artikel over het onderzoek, klik hier

 

 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out