Select Page

Vrouwen moeten leren delegeren

Vrouwen moeten leren delegeren

Het ligt niet aan het glazen plafond, maar aan jouw manier van leidinggeven volgens Program Director Martine van den Poel. Van den Poel heeft als expert in vrouwelijk leiderschap onderzoek gedaan naar het belang van delegeren. De man de schuld geven heeft hier geen zin, benadrukt ze. ‘Wat je succesvol heeft gemaakt, zal je niet noodzakelijk succesvol maken op de volgende trede van de ladder’. Daar gaat het volgens van den Poel vaak mis bij vrouwen. Ze willen liever in de comfortzone van hun baan blijven, dan dat zij die volgende stap zetten.

Het grote verantwoordelijkheidsgevoel
Het niet kunnen delegeren is een groot onderdeel van wat vrouwen blokkeert in de volgende stap naar de top. Het alles zelf willen doen, komt vaak voort uit het perfectionisme. Dit weerhoudt hen om naar het volgende niveau te gaan. Het grote verantwoordelijkheidsgevoel is volgens van den Poel de belangrijkste factor dat deze vrouwen blokkeert onderweg naar de top. Waar mannen een zekere afstand houden tussen hun functie en het bedrijf, hechten vrouwen zich vaak te erg aan hun werk. Vrouwen zijn dan zo loyaal dat ze eerder vast blijven zitten in een bedrijf, dan dat zij van bedrijf veranderen.

Leer delegeren
Wat kan je hier als vrouw tegen doen? Probeer een evenwicht te houden in hoeverre je je bedrijf als ‘familie’ beschouwd. Wees assertief, durf een conflict aan te gaan en laat jouw visie horen. Voor je dit allemaal kan doen, moet je eerst leren delegeren! Zo heb je de tijd om al deze strategische stappen te zetten.

 

Klik hier om het hele artikel op MT.nl te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!