Selecteer pagina

Vrouwen moeten andere vrouwen steunen

Vrouwen moeten andere vrouwen steunen

Het is geen geheim dat er nog steeds relatief weinig vrouwen topposities bekleden. Dianne Bevelander deed onderzoek naar het ‘waarom’ daarvan en kwam tot de conclusie dat de oorzaak ligt in de culturele vooroordelen over wat ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ eigenschappen zijn. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen associëren mannelijk leiderschap met assertiviteit en zelfverzekerdheid, terwijl ze vrouwen als ‘zorgzaam’ en ’empathisch’ zien. Sterker nog: als vrouwen in leiderschapsrollen de ‘mannelijke’ eigenschappen annemen, wordt dat afgestraft.

Als je jezelf als vrouw dus niet op een ‘mannelijke’ manier mag presenteren en jezelf mag promoten, hoe dan wel? Sisterhood! Laat andere vrouwen je promoten en wees een rolmodel voor jongere vrouwelijke collega’s.

Klik hier om het hele artikel te lezen!

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!