Selecteer pagina

Vrouwen kunnen niet op schaapjes passen

Het moet niet gekker worden.
Staat er in het Dagblad van Noorden de kop: Opvallend veel vrouwen willen schaapherder worden. Dus dan denk ik, duizenden vrouwen hebben gereageerd op een vacature. Maar bij lezing blijkt dat er slechts 53 sollicitanten waren, waarvan de ca. helft vrouw was.

Hoezo opvallend?
De helft.
Dat lijkt me eerder volstrekt normaal.

Schaapherder is geen bij uitstek masculien beroep. En je hoeft er ook niet beresterk voor te zijn. Dus waarom die kop er boven het artikel staat is me een raadsel.

Het enige wat ik kan bedenken is dat is dat Jan Reemt Jaarda, voorzitter van de stichting Schaapskudde Exloo, van wie deze uitspraak is, het een typisch mannen beroep vindt. En zich dus niet kan voorstellen dat een vrouw dat goed zou kunnen. Jan Reemt is waarschijnlijk van het type dat vindt dat vrouwen wel goed op de kindjes kunnen passen, maar niet op de schaapjes.

Dat biedt weinig hoop aan de vrouwelijke sollicitanten!

Arme schapen.

Kijk hier voor het bewuste artikel: http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/article10819503.ece/Veel-vrouwen-willen-schaapherder-Exloo-worden-

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!