Select Page

Vrouwen investeren beter

Vrouwen investeren beter

Onderzoek suggereert dat vrouwen betere investeerders zijn dan mannen. De resultaten geven weer dat mannen zelfverzekerder investeren, maar dat betekent niet altijd succesvol. De meeste rogue traders zijn mannen van eind twintig tot eind dertig jaar oud. Hierbij moet wel gezegd worden dat maar 15% van de rogue traders vrouw is.

Toch wijzen studies uit dat dankzij biologische en psychologische aspecten vrouwen beter in staat zouden zijn om te investeren. Vrouwen zijn minder geneigd om risico’s te nemen en denken beter na voordat ze beslissingen nemen. Daarnaast geven vrouwen aan eerder aandelen te kopen van bedrijven die ze kennen. Vrouwen verdienen over het algemeen minder dan mannen en leven daarnaast gemiddeld vijf jaar langer. Hun ‘investeer skills’ komen dus goed van pas.

Uit de studies blijkt dat 92% van de vrouwen graag beter wil zijn in financiële planning en beleggen. Dit zijn bemoedigende cijfers. Jammer dat het gebrek aan zelfvertrouwen dit in de weg zit, want maar 47% van deze vrouwen is hier daadwerkelijk mee bezig. Daarnaast is gebleken dat vrouwen vaak pas werkelijk gaan beleggen of investeren op het moment dat de omstandigheden hen hiertoe dwingen, zoals in geval van overlijden of een scheiding. Terwijl mannen meestal geleidelijk aan in het wereldje stappen.

De grootste vaardigheid die vrouwen tonen is het vermogen en de bereidheid om hulp te vragen. En dat ze blijven volhouden, ondanks de ups en downs die de financiële markt met zich meebrengt.

Lees hier meer.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!