Select Page

Vrouwen zijn eerder tevreden met hun salaris

Vrouwen zijn eerder tevreden met hun salaris

Dat vrouwen minder dan mannen verdienen, is voor de meeste mensen een bekend gegeven. Helaas benadrukt het Nationaal Salarisonderzoek dit ook nog even: vrouwen verdienen structureel minder dan mannen. Voornamelijk na hun dertigste kwam uit het onderzoek naar voren.

Waar vrouwen onder de 36 ‘maar’ 4 procent minder verdienen dan mannen, loopt dit verschil voor vrouwen boven de 36 op tot 8 procent. Volgens een van de auteurs van het Nationaal Salarisonderzoek, Jaap van Muijen, is dit maatschappelijk onaanvaardbaar.

Eerder tevreden
Wat daarnaast blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek van Business Universiteit Nyenrode en Intermediair is dat deze vrouwen ook eerder genoegen nemen met hun salaris. De afgelopen twee jaar zijn er meer vrouwen dan mannen achteruit gegaan in hun salaris. Van al deze vrouwen vindt ruim 55 procent hun salaris eerlijk. Dit tegenover 50 procent van de mannen.

De reden hiervan? Volgens de onderzoekers heeft dat te maken met het verschil in waarden tussen de man en vrouw. Waar mannen de primaire arbeidsvoorwaarden als het belangrijkste zien, hechten vrouwen meer waarde aan de work-life-balance.

 

Klik hier om het hele artikel op Accountancy van morgen te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!