Selecteer pagina

Vrouwen die ja-knikken. Ik ben soms ook zo’n vrouw.

Vrouwen die ja-knikken. Ik ben soms ook zo’n vrouw.

In Hp/deTijd las ik een artikel over ‘mansplaining. Ik werd me weer bewust van mijn soms onconfortabel voelende gedrag. Ik leg het uit. Mansplaining (man-explaining) is het fenomeen dat iedere vrouw wel kent. Een man praat tegen je over een onderwerp waar jij meer vanaf weet dan hij, en jij staat ja te knikken. Jij weet dat je meer weet, hij niet, en hij heeft ook helemaal niet gevraagd wat je doet en weet dus ook niet wat jij weet. Hij staat op zenden. En jij denkt ondertussen :”Ghhaaaap… wanneer stopt dit”. In gedachten zap je weg.

Ik had het onlangs nog, een man die mij ging mij vertellen waarom meer vrouwen aan de top een goed idee is. En ik….? ik  liet ‘m uitpraten. Lang, en knikte braaf. Dat is heel dom van mij, dacht ik later. Ik had moet zeggen “Gert, even pauze. Je wist het blijkbaar niet, maar je hebt het over mijn vak, mijn domein, ik ben daar dagelijks mee bezig en…… ik zie dat jij er ook iets vanaf weet, maar wist je al dat……”, of, ik had hem met een grap moeten onderbreken, werkt ook vaak goed.

Dus, dit weekend, toen ik op een receptie stond met weer zo’n man die direct begon te zenden…onderbrak ik hem en vroeg, “Zeg Bart, vind je het interessant als ik ook iets over mij zelf vertel? Dan hebben we misschien een ècht gesprek”.  Hij leek beledigd. t’ kwam niet meer goed.

Herken je deze situaties? En hoe reageer jij?

Hartelijke groet,

Vreneli Stadelmaier

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!