Selecteer pagina

Laat vrouwen niet alle lasten van de coronacrisis dragen

Laat vrouwen niet alle lasten van de coronacrisis dragen

In Trouw deze week een artikel over dat vrouwen door de Corona Crisis op achterstand komen te staan. De belangrijkste conclusie is: “Nu de scholen en kinderdagverblijven weer open zijn of open gaan, wordt aangenomen dat de druk op werkende ouders afneemt. Dat is nog maar de vraag. Scholen werken vaker met continuroosters. De informele opvang van kinderen door grootouders is weggevallen. Bovendien is de verwachting dat werknemers – als het kan – een groot deel van het jaar zo veel mogelijk nog thuiswerken. Dit wordt onmogelijk voor degenen met zorgtaken, en dat zijn nog steeds vooral vrouwen. Zorg dat je niet overbelast raakt en voorkom stress tijdens corona.

Om te voorkomen dat zij de rekening betalen moet de overheid specifieke maatregelen nemen. Zorg voor goede en toegankelijke opvang van kinderen gedurende de hele werkdag. En voer alsnog betaald coronaverlof in voor werkenden – vrouwen én mannen – voor zorgtaken, zodat niet vooral vrouwen de lasten op het thuis- en werkfront dragen van deze crisis. Wij zijn het hier van harte mee eens! 

Lees hier het hele artikel in Trouw 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Zoek op onderwerp

InCompany Corona Coaching

Corona coaching incompany

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!