Select Page

Vrouwen boven de vijftig “wandelend op zoek naar werk”

Vrouwen boven de vijftig “wandelend op zoek naar werk”

Een vrouwennetwerk kan voor veel vrouwen een verschil maken. In Delft netwerken de dames van stichting Kijk Haar! tijdens het wandelen – dit levert niet alleen gezelligheid op, maar ook verbinding en tips.

In hetzelfde schuitje
De deelnemers hebben allemaal een eigen verhaal, maar de verhalen kennen sterke overeenkomsten: na jarenlang met passie en inzet te hebben gewerkt, stoppen ze. Door reorganisaties, arbeidsconflicten of burn-outs. In de hoop snel een nieuwe uitdaging te vinden duiken de dames vol goede moed de arbeidsmarkt op. Maar de frustratie loopt op als blijkt dat ze voor veel werkgevers als “te oud” worden gezien.  “Wat ik gedaan heb, mijn ervaring: het doet er allemaal niet toe. Ze kijken alleen naar mijn geboortedatum, ” aldus één van de wandelaars.

Verbinden
Niet alleen zijn de wandelingen een leuke activiteit, ze zorgen ook voor een gevoel van verbinding. Niemand verwacht via een wandeling aan een baan te komen – maar het gevoel onder gelijken te zijn is een reden om mee te doen. Er worden tips en ervaringen uitgewisseld.

Positief
Cécile Ladan (52) werkte als trainer bij een telecombedrijf. Na een burn-out zegde ze haar baan op. Met haar opleiding tot lerares Engels zou je denken dat het een eitje is voor haar om weer aan het werk te gaan. Op papier dan, want ondanks de vele vacatures in het onderwijs valt het voor haar niet mee om iets te vinden.
“Meestal gaat het om invalwerk en daarvoor vragen ze ervaren mensen. Ik heb genoeg ervaring, maar niet in het onderwijs”. Toch is zij – en haar medewandelaars met haar – optimistisch voor de toekomst. “Het komt vast goed.”

 

Lees het originele artikel van de Trouw hier. De site van Stichting Kijk Haar! vind je hier.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!