Selecteer pagina

Vrouwelijke rolmodellen in de wetenschap

Vrouwelijke rolmodellen in de wetenschap

Op 12 mei promoveerde psychiater Anne Koopmans op haar onderzoek naar CYP-genotypering in de klinische praktijk. Er gebeurde iets zeldzaams: de oppositie bestond uitsluitend uit vrouwelijke wetenschappers.

Koopmans greep dit moment aan om aandacht te vragen voor het belang van vrouwelijke rolmodellen in de hogere wetenschappelijke posities. Het is namelijk nog steeds zo dat we meer vrouwelijke studenten zien, maar minder vrouwelijke hoogleraren. Die discrepantie lijkt vooral te ontstaan door stereotype ideeën over gender en loopbaan.

Door meer vrouwelijke rolmodellen op de juiste plekken kan er volgens Koopmans voor een cultuuromslag worden gezorgd en kunnen stereotype denkbeelden worden doorbroken.

Klik hier om het hele artikel te lezen!

Ook interessant: Feminisering medisch specialismen zet niet door

Over de auteur

drs. Vreneli Stadelmaier

Stadelmaier studeerde economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde coachopleidingen aan de Academie voor Psychotherapie en in Zijnsoriëntatie. Als bedrijfseconoom werkte zij onder meer bij Wolters Kluwer, Nationale-Nederlanden en de thuiszorg. In de periode 2010-2013 was zij vaste co-host in het programma 'Zaken doen' met bij BNR Nieuwsradio. In 2007 startte Stadelmaier het loopbaancoaching bureau SheConsult. In 2014 schreef zij 'F*ck die Onzekerheid' over het impostor syndrome bij vrouwen.In 2015 won Stadelmaier de Joke Smit-prijs met haar inspanningen op de thema's meer vrouwen aan de top, economische zelfstandigheid van vrouwen en gelijkheid van mannen en vrouwen.

Zoek op onderwerp

advertentie

masterclass-overtuigen-banner

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!