Vrouwelijke leiders doen het goed in tijden van corona

Vrouwelijke leiders doen het goed in tijden van corona

Landen die goede maatregelen treffen tegen het coronavirus, staan vaak onder vrouwelijk leiderschap. Denk daarbij aan IJsland, Zweden, Denemarken, maar ook Duitsland en Taiwan. Wat deden deze vrouwelijke leiders zo goed?

Snel

Allereerst reageerden ze snel. Tsai Ing-Wen introduceerde direct maatregelen in Taiwan om het virus te stoppen, zodat daar een totale lock-down werd voorkomen. Jacinda Ardern koos in Nieuw-Zeeland juist meteen voor een lock-down.

Serieus

Angela Merkel koos er direct voor om het virus serieus te nemen en riep het Duitse volk op om dat ook te doen. Zo kon Duitsland de fases van ongeloof en ontkenning overslaan en meteen maatregelen nemen tegen corona.

Tech

In IJsland worden er aan iedereen gratis coronatesten verstrekt, waar dat in andere landen ontbreekt. In Finland verspreidde Sanna Marin nieuws over het virus via influencers en bereikte zo ook jonge doelgroepen die geen journaal kijken of de krant lezen.

Empathie

Wat al deze leiders echter gemeen hebben is empathie. Ze verspreidden hun boodschap met zorg en vervielen niet in vingertjes-wijzen of populistische retoriek, zoals mannelijke leiders in andere landen. Daaruit blijkt maar weer dat de wereld behoefte heeft aan vrouwelijke kwaliteiten in leiderschap.

 

Lees hier het hele artikel!

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out