Select Page

Vrouw vaker ontslagen dan man

Vrouw vaker ontslagen dan man

Naast de loonkloof, is er ook een “strafkloof”, zo schrijft RTL Nieuws. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat vrouwen niet alleen minder verdienen dan mannen. Als vrouwen een fout begaan in hun carrière hebben ze ook nog eens 20 procent meer kans hun baan te verliezen. Dit terwijl het gaat om vergelijkbare of zelfs minder ernstige misstappen dan mannen!
De onderzoekers bekeken het carrièreverloop van 1,2 miljoen financieel adviseurs, waarover een openbaar register wordt bijgehouden. Je kan in dit register informatie vinden over iedere financieel adviseur: van eerdere werkgevers tot fouten en straffen.
Fouten zijn in iedere baan onvermijdelijk. Je kan bijvoorbeeld onenigheden hebben met een klant. Dat is altijd vervelend, maar voor een financieel adviseur ook kostbaar. Soms betekent dat dat het bedrijf waar je voor werkt moet opdraaien voor eventuele verliezen. Andere fouten die kunnen voorkomen zijn bijvoorbeeld interne twisten met collega’s of het (al dan niet onbewust) overtreden van wet- en regelgeving. Uit de data blijkt dat bazen minder vergevingsgezind zijn ten opzichte van hun vrouwelijke medewerkers die een misstap begaan, dan wanneer het om mannen gaat. De onderzoekers noemen dit erg opvallend – ook omdat vrouwen juist minder risico’s nemen en minder in herhaling vallen als het gaat om slecht gedrag. Ook leveren vrouwen net zoveel geld op aan het bedrijf als mannen. De conclusie die hieruit getrokken wordt is dat er mogelijk sprake is van in group favoritism: de top van het bedrijfsleven in de financiële consultancy is man – en zij zijn aardiger voor mannen dan voor vrouwen. Tot slot is er gekeken naar de data voor etnische minderheden. Mannen met een migratieachtergrond hebben te maken met dezelfde “strafkloof”als vrouwen.

Lees hier het originele artikel “Naast loonkloof ook strafkloof: vrouwen vaker ontslagen dan man” van RTL Nieuws.
Samenvatting onderzoeksartikel via BankUnderground, geschreven door één van de onderzoekers: “When Harry Fired Sally”

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!