Select Page

De voordelen als vrouw in de top

De voordelen als vrouw in de top

30 procent vrouwen in de top, een mooi streefcijfer wat we helaas nog lang niet hebben gehaald. Momenteel blijven wij in Nederland hangen op 10 procent topvrouwen. Als vrouwelijke CEO lijkt het alsof je deze status als minderheid op de een of andere manier altijd moet zien te compenseren. Yale School of Management bekeek het eens van de andere kant: zijn er ook voordelen voor deze minderheden?

De onderzoekers hebben dit getest door naar de druivenmarkt in het Franse Champagne te kijken. Hierbij was slechts 14 procent van de druivenverkopers vrouw en voelden zij wel degelijk de discriminatie vanuit hun mannelijke tegenhangers. Een voorbeeld hiervan is dat zij belangrijke technische gesprekken alleen onderling voeren en de vrouwelijke verkopers hier buiten houden. In dit opzicht lijkt het als vrouwelijke leider een harde markt te zijn. Toch blijkt dit volgens onderzoek op financieel vlak niet het geval te zijn. Zo verdienden de vrouwelijke druivenverkopers 1 tot 2 procent meer dan hun mannelijke concurrenten!

En wat blijkt hiervan nou precies de reden te zijn? De vrouwen hadden onderling een bijzondere band opgebouwd. In plaats van de belangrijke marktinformatie voor zichzelf te houden, zoals de mannen deden, deelden zij dit juist onderling. Dus vrouw, pluk hier je voordeel uit en help elkaar!

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!