Select Page

Van hopeloze disneyprinsessen tot krachtige topvrouwen

Van hopeloze disneyprinsessen tot krachtige topvrouwen

Hoe leuk Disneyfilms ook kunnen zijn, ze zijn echt vreselijk stereotyperend als het gaat om de rollen van mannen en vrouwen. De disneyprinses is altijd als een hopeloze romanticus op zoek naar haar perfecte prins, om haar te redden van haar boze stiefmoeder, een valse zeeheks of een kwade sultan. Al zijn de moderne Disneyfilms zoals ‘Frozen’ en ‘Moana’ gelukkig al wat progressiever. Illustrator Matt Burt heeft onze hopeloos romantische disneyprinsessen omgetoverd tot krachtige topvrouwen.

Passende droombanen
Burt ontwierp de illustraties voor zijn klant Simple Thrifty Living, waar hij met een team voor elke prinses een passende droombaan bedacht. “Ik werkte met mijn collega’s bij Simple Thrifty Living om te bepalen welke carrières de prinsessen zouden kunnen hebben, op basis van hun persoonlijkheden en de gebeurtenissen in de films. We wisten dat we deze vrouwen in sterke rollen wilden neerzetten, dus de baan moest niet alleen passend zijn bij het achtergrondverhaal maar ook bij het thema van het project,” licht Burt toe.

Zo werd Assepoester een activist voor dierenrechten, Belle rector magnificus (hoofd van de universiteit) en Sneeuwwitje een vooraanstaand psycholoog. Burt: “Voor veel mensen zijn de disneyprinsessen meer dan gewoon karakters in films. Ik wilde dit creëren om anderen te inspireren in de hoop dat ze een carrière kunnen vinden waar ze van houden en die een verschil maakt.”

Met elke illustratie komt een inspirerend achtergrondverhaal met hoe de prinses naar de top is gekomen. Zo is Rapunzel neuroloog geworden. Burt licht toe: “Sinds haar geboorte had Rapunzel al de kracht om te genezen. Nadat ze haar toekomstige man, Eugene Fitzherbert, had gered en weer herenigd was met haar koninklijke familie, ging Rapunzel geneeskunde studeren. Ze specialiseerde zich in neurologie en is een vooraanstaand expert geworden in haar land. Nu is het haar droom om zoveel mogelijk patiënten te helpen en aan hen buitengewoon goede medische zorg te verlenen.”

Disneyprinsessen aan de top
Wij worden wel blij van dit soort initiatieven. Hopelijk wordt dit een trend voor de disneyprinsessen in de komende Disneyfilms. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met rolmodellen namelijk! Want je wilt je dochter niet opvoeden tot hopeloze romanticus die gered moet worden door een man, toch?

 

Klik hier voor de achtergrondverhalen van de andere disneyprinsessen die het gemaakt hebben tot de top.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Organiseer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Zijbalk ad

Laatste posts over vrouw en werk

Loopbaan tips & Coach cases

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!