Select Page

Twee tips om je werk los te laten op vakantie

Twee tips om je werk los te laten op vakantie

De zon schijnt, de scholen sluiten (bijna) hun deuren….Yes! Het is zomer!  Voor velen onder ons betekent dit dat de koffers ingepakt worden en dat het tijd is voor een welverdiende vakantie. Maar uit onderzoek blijkt dat die vakantie niet altijd even rustgevend is: ruim 40 procent van de Nederlanders onder de 65 jaar laat het werk niet los op vakantie. Vooral ouders met jonge kinderen zijn op vakantie met het werk bezig. Bijna de helft kan het niet laten om op vakantie tóch e-mails te checken en werktelefoontjes te beantwoorden. Dit terwijl juist veel Nederlanders aangeven dat ze op vakantie gaan om tijd met elkaar door te brengen en te ontspannen. Dit is voor jezelf niet leuk, maar ook je partner is hier waarschijnlijk niet blij mee: van de ouders met jonge kinderen geeft ruimt 50 procent aan dat ze het vervelend vinden dat hun partner tijdens de vakantie werkt. Slechts twee procent van deze groep gaf aan dit helemaal geen probleem te vinden.

Mannen sneller in de vakantie-modus
Van de ondervraagden geven vooral mannen aan dat ze het tijdens de vakantie moeilijk vinden om hun werk los te laten. Wel gaan mannen relaxter op vakantie. Dat ze af en toe een klusje voor werk uitvoeren op vakantie, maakt voor hun beleving dan niet uit. De meesten gaven aan dat de vakantie begint zodra hun laatste werkdag is afgelopen. Ze zitten dan al meteen in de “vakantie-modus”.  Vrouwen lijken hierin wat minder relaxed: hun vakantiegevoel begint pas als ze écht onderweg zijn naar hun vakantiebestemming.
Een praktische vraag die hierbij opkomt is: hoe kun je van je vakantie genieten, zonder de zorgen van werk mee te nemen? Lees de twee tips van ManagersOnline hieronder.

Tip 1: De verlengde “out-of-office
Wanneer je op vakantie gaat, zet je meestal een automatisch antwoord op je mail: de “out of office reply“. Het kan helpen deze een dag eerder aan te zetten. Vergeet hierbij niet te verwijzen naar collega’s die jouw taken overnemen tijdens je afwezigheid. Op die manier geef je jezelf de tijd om de laatste e-mails weg te werken en zo ga je met een fijner gevoel op vakantie. Je kan de out of office reply ook stiekem na je vakantie een dagje langer aan laten staan. Zo kan je wat rustiger aan opstarten.

Tip 2: Telefoon uit, vakantiemodus aan.
Het klinkt wellicht moeilijk, maar het is de meest effectieve tip: zet je werktelefoon uit. Als je écht bereikbaar moet zijn, beperk je tijd dan tot een half uurtje (bijvoorbeeld in de ochtend).

Alvast een fijne vakantie van Shenews!
&Het originele artikel van Managersonline vind je hier 

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!