Select Page

Tips van topvrouwen op de Girlboss Rally

Tips van topvrouwen op de Girlboss Rally

Op de laatste zaterdag van april was het tijd voor dé conferentie voor ambitieuze vrouwen: de Girlboss Rally in Los Angeles. Bijna duizend vrouwen uit 19 verschillende landen kwamen luisteren naar inspirerende topvrouwen. De conferentie focust zich niet alleen op hoe je als vrouw succesvol wordt in je carrière, maar ook over de (on)gelijkheid tussen mannen en vrouwen.
Girlboss Rally trok dus bijna duizend ambitieuze vrouwen aan. Voor die topvrouwen is het natuurlijk super dat ze zo’n mooie carrière hebben, maar het is meer dan dat. Ze zijn rolmodellen voor andere vrouwen. Girlboss Rally is dan ook bedoeld om zowel vrouwen te steunen in hun ambities, als vrouwen aan te moedigen om te blijven strijden voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen, zwart en wit, dik en dun, mooi en lelijk.

Tips van topvrouwen

#1. Ga veel naar relevante conferenties
Deze netwerktip komt van Sophia Amoruso. Ze werd succesvol met haar vintage business Nasty Gal en focust zich inmiddels volledig op haar nieuwe bedrijf Girlboss Media. “Ga veel naar relevante conferenties, maar skip de presentaties. Netwerken is veel belangrijker, ik hoef niet meer geïnspireerd te worden. Op relevante conferenties ontmoet je de juiste mensen, dus maak daar tijd voor. En drink niet, dan maak je vaak betere beslissingen.”

#2. Weet wat je niet weet
Gwyneth Paltrow is naast actrice ook CEO van miljoenenbedrijf Goop. “Als je niet weet wat je niet weet, is het moeilijk om problemen te voorspellen,” vertelt ze. Vragen stellen en blijven leren is dus belangrijk.

#3. Gebruik je stem voor iets goeds
Global Anti-bullying Activist Lizzie Velasquez vindt dat iedereen zijn of haar stem moet gebruiken voor iets goeds. Ze staat ook wel bekend als ‘de lelijkste vrouw ter wereld’, maar ze gebruikt haar uiterlijk en persoonlijke verhaal juist om anderen te inspireren. Er anders uitzien is volgens haar geen reden om je terug te trekken. Volgens Velasquez is er maar een persoon nodig om een verschil te maken, door iets goeds te zeggen. Dus laten we vriendelijker zijn en voor elkaar opkomen.

#4. Vier jezelf
Bozoma St. John, Chief Brand Officer bij Uber, straalt van zelfvertrouwen en spoort ook anderen aan om zichzelf te laten zien. Hoezo nederig zijn om respect te verdienen? “Laat jezelf zien! Vier jezelf!” is haar motto. Claim je successen en vier ze ook. Succesvolle vrouwen wijzen bij prestaties al snel naar hun goede team, maar maak jouw succes iets van jou. Als mensen vinden dat je jezelf te veel viert, dan vieren zij zichzelf gewoon niet vaak genoeg. “Laten we jou ook vieren,” zegt ze dan. Hoe vaker je jezelf viert, hoe makkelijker het gaat. “Zo word je gezien.”

#5. Houd balans
Bij de Girlboss Rally ging er ook aandacht uit naar de werk-privé balans en fysiek en mentaal gezond blijven. Het is vooral belangrijk dat je van je werk houdt, vindt Ali Wyatt, President bij Girlboss Media. “Hard werken voelt dan al zoveel minder zwaar. Als je doet wat je leuk vindt, is het geen straf om eens lang door te werken of in het weekend een mailtje te beantwoorden.” Volgens Sophia Amoruso helpt het om ‘braaf’ te leven. “Als je niet goed voor jezelf zorgt ga je eraan, net als je business. En delegeer! Je moet niet alles zelf willen doen.”

 

Klik hier voor het oorspronkelijke artikel in de Marie Claire

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!