Select Page

Tip voor mannen om te netwerken met een vrouw

Tip voor mannen om te netwerken met een vrouw

“Hoi Vréneli, ik kreeg je video van je TedEx toespraak over hoe gebrek aan zelfvertrouwen vrouwen beperkt (…). Ik zou hier graag eens verder over praten met je….veel herkenbare zaken maar ook veel misvatting denk ik.
Los daarvan zou ik je ook veel over je gebruik van de engelse taal willen meegeven. (…)”

Een meneer, salesmanager in de automotive, stuurde me bovenstaand LinkedIn-bericht. En dat deed me denken aan de biografie van Aletta Jacobs waarin beschreven wordt hoe zij, toen ze net dokter was, verzoekjes van mannen kreeg voor een gesprek. Mannen (die zelf geen dokter waren) die haar dan wel eens even zouden gaan uitleggen hoe je een goede dokter moet zijn.

Of Rebecca Solnit, die beschreef hoe een man op een netwerkbijeenkomst zich voordoet als expert op een bepaald onderwerp, en eindeloos citeert uit een boek. Solnit heeft dat boek geschreven, en dat moet ze drie keer zeggen, en dan nog gaat hij haar vertellen hoe het in elkaar steekt…

Dit verschijnsel heet mansplaining. Mannen die menen op ieder denkbaar vakgebied expert te zijn, ook op jouw vakgebied. Mannen die menen dat jij, vrouwtje, het niet zonder hun ‘deskundige’ mening kan doen. Mannen die menen dat dat vrouwtje, jij dus, hun mening echt vreselijk belangrijk vindt. Dat zonder hun mening jouw leven eigenlijk zinloos is…

Ik heb me echt moeten bedwingen om niet vreselijk onaardig te zijn en hem aan de hoogste boom op te knopen. Moordlustig word ik ervan. Ik zal ‘m deze blog even sturen. Wedden dat ik het dan weer verkeerd begrepen heb 🙂

Dus mannen, een tip: wil je netwerken met een vrouw? Doe dan dit:

  1. Toon belangstelling en kijk de vrouw aan
  2. Stel vragen
  3. En geef pas je mening of advies als ze er om vraagt

En ik kan het weten, want ik ben hier de expert 🙂

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!