Select Page

Tip voor onder de kerstboom: een persoonlijk Birkman assessment

Tip voor onder de kerstboom: een persoonlijk Birkman assessment

De nieuwe keuzegids voor hbo, wo en mbo is weer uit. Het moment waarop jongeren gaan bepalen welke opleiding ze willen gaan volgen en aan welke hogere school of universiteit. Voor sommigen is dat al een duidelijk omlijst verhaal, voor anderen zeker niet.

Wat past bij mij?
Welk beroep heb ik voor ogen, welke opleiding en welke school passen daarbij én passen bij mij?!  Vanzelfsprekend is het eerste uitgangspunt de vooropleiding en het behaalde opleidingsniveau. Echter, je eigen verwachtingen, je zelfbeeld en de verwachtingen van een leeromgeving waarin je je prettig voelt, zijn minstens zo belangrijk voor succesvol studeren.

Veel identieke opleidingen worden op totaal verschillende scholen en in verschillende vormen aangeboden. Het is dus belangrijk te weten welke omgeving bij jou past. Denk hierbij aan de grootte van de school, type onderwijs en begeleiding, de stad en woonomgeving en de consequenties daarvan.

Ook is het van belang om nu al een beeld te hebben van het type beroepsgroepen waarin je je prettig zou voelen (naast de benodigde kennis). Veel beginnende studenten hebben nog geen helder beeld van “wat ze later willen worden”. Tegelijkertijd is het in de huidige maatschappij niet meer zo vanzelfsprekend dat je levenslang hetzelfde beroep uitoefent. Beroepen veranderen inhoudelijk, verdwijnen zelfs en er komen nieuwe beroepen bij. Het wordt er voor veel jongeren niet eenvoudiger op en ook niet voor de ouders die dit graag goed begeleiden.

Kom erachter door een persoonlijk assessment
Een betrouwbaar persoonlijk assessment kan bij deze afwegingen goed ondersteunen. Het Birkman rapport geeft o.a. inzicht in eigen gedrag en verwachtingen, interesses en affiniteit met beroepsgroepen. Ook geeft het o.a. inzicht in een persoonlijke optimale wijze van studeren en plannen én in de wijze waarop je keuzes bepaalt.

In samenwerking met SheConsult biedt Rebecca van Emden, Master Birkman Professional, speciaal voor deze jongeren een Birkman assessment aan voor de zeer aantrekkelijke prijs van € 450,- (inclusief het boek Yes, She’s Smart). Een assessment dat ondersteunt bij de studiekeuze, tijdens de studie en bij het starten van een carrière. Het rapport is een waardevol document voor studenten en hun ouders.

Tip: Een Birkman cadeaubon voor uw zoon of dochter onder de Kerstboom.

 

 

*Vergeet bij aanmelding niet de code SMART 2017 in het bericht vermelden.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!