Selecteer pagina

Tien redenen om niet gecoacht te willen worden

Tien redenen om niet gecoacht te willen worden

Iedere topsporter heeft een coach, veel CEO’s, politici en artiesten ook.

Dus iedere slimme vrouw, die volgens onderzoek, toch minstens 1,5 x beter moet presteren dan een man om de dezelfde waardering te krijgen, heeft natuurlijk ook een coach. Want dat is ook soms topsport.

Duhhh, zouden mijn kinderen roepen, je praat voor eigen parochie.Ja, dat is zo, alleen het is meer dan alleen ons brood verdienen. In de kracht van vrouwen mobiliseren zit ook mijn passie. Daarom heb ik er m’n werk van gemaakt. En ben ik er ook buiten m’n werk zeer mee bezig.
Maar, bedacht ik, laat ik eens tien redenen bedenken om niet gecoacht te willen worden opschrijven. Redenen die ik regelmatig hoor. Kijken of een zinnige reden tussen zit.

Hier komen ze:

  1. Ik kan het zelf wel, ik kan prima reflecteren en confronterende vragen aan mezelf stellen.
  2. Ik kan het niet zelf maar mijn partner/familielid/buurvrouw kan dit heel goed en doet dit ook.
  3. Ik heb het niet nodig, mijn leven loopt op rolletjes.
  4. Een coach kost geld en dat is het niet waard.
  5. Al die navelstaarderij is niks voor mij, ik richt mijn aandacht liever op een ander.
  6. Ik heb er geen tijd voor.
  7. Ik vind het eng, wie weet welke ellende er allemaal naar boven komt.
  8. Als ik naar een coach ga moet ik ook echt een probleem hebben, en ik heb alleen maar kleine dingetjes
  9. Als ik naar een coach ga moet ik er ook echt wat mee doen en ik weet niet of ik daar al aan toe ben
  10. Ik vind het zo zwak van mezelf, ik moet het toch zelf oplossen.

Nou, meer kan ik er niet bedenken. Ik vind deze redenen allemaal geen hout snijden, jezelf voor de gek houden of gewoon weg niet waar. Misschien ben ik wel een goede reden vergeten, laat het me het weten.

Hartelijke groet,

Vreneli Stadelmaier

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!