Selecteer pagina

Taakverdeling thuis onveranderd in coronacrisis

Taakverdeling thuis onveranderd in coronacrisis

In Trouw troffen we een artikel aan over de taakverdeling thuis tijdens de coronacrisis. Motivaction deed onderzoek in opdracht van o.a. Intermediair, 1.200 Nederlanders deden mee. Optimisten onder ons hadden verwacht dat het vele thuiswerken, het thuisonderwijs voor kinderen en de vele vrouwen die in de vitale beroepen werken, dat de ouderwetse rolverdeling op de schop zou gaan. Maar ingesleten patronen zijn hardnekkig, zo weten we. En dat bleek dus ook uit dit onderzoek, de taakverdeling thuis is nagenoeg onveranderd in de coronacrisis: ‘Zelfs het wegvallen van de kinderopvang en het tijdelijk sluiten van de scholen heeft weinig invloed gehad. In het huishouden en de zorgtaken zijn vrouwen nog altijd oververtegenwoordigd. Mannen werken meer en nemen aanzienlijk minder zorg- en huishoudelijke taken op zich.’.

Ook bij Millennial-stellen is het treurig
En, om het nog wat treuriger te maken, dit geldt voor alle koppels, in alle leeftijdscategorieën, ook de millennials verdelen de taken thuis net zo traditioneel als hun ouders.
Overigens blijkt uit onderzoek wel dat met name de jonge koppels dit willen veranderen. Alleen het daadwerkelijk in de praktijk brengen is kennelijk erg lastig.

Lees hier het artikel in Trouw

Wil je met jouw taakverdeling thuis aan de slag dan heeft SheConsult daar een online-workshop voor. Klik hier voor meer info

Meer lezen over de taakverdeling thuis, klik hier

 

 

 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Zoek op onderwerp

advertentie

masterclass-overtuigen-banner

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!