Selecteer pagina

Steeds meer topvrouwen zijn voor vrouwenquotum

Steeds meer topvrouwen zijn voor vrouwenquotum

In 2019 adviseerde de SER om een vrouwenquotum in te stellen, om het aantal topvrouwen in het bedrijfsleven te vergroten. Topvrouwen zelf waren in de laatste 10 jaar niet altijd vóór een dergelijk quotum en geloofden niet in het glazen plafond. Een groot aantal van deze vrouwen op topposities is daar echter van teruggekomen. Waarom?

Hoewel het vrouwenquotum in Noorwegen niet het beloofde effect had, kan uit dit experiment wel de conclusie worden getrokken dat het grootste verschil in carriere tussen mannen en vrouwen door het krijgen van kinderen wordt gevormd. Een ruimer vaderschapsverlof zou daar een oplossing voor zijn. Maar ook is het belangrijk om na te denken over de vraag: kiezen vrouwen er wel echt zelf voor om minder te gaan werken als er kinderen komen? Of doen ze dat omdat dat van ze wordt verwacht?

Klik hier om het hele artikel te lezen!

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.



You have Successfully Subscribed!