Soms ben ik het zo zat

Soms ben ik het zo zat

Als coach wordt je regelmatig geconfronteerd met jezelf. Zo zei afgelopen week een cliënte tegen me: “Soms word ik zo moe van die politieke spelletjes van die kerels dat ik denk: Ik hou er mee op. Ik ga gewoon een beetje moederen en laat mijn vent maar carrière maken. “
BAFFFF, die kwam binnen.

Wat heb ik dat vroeger ook vaak gedacht. En zelfs ook gedaan toen het effe niet zo lekker ging. En wat heb ik daar een spijt van gehad. Niet omdat ik geen leuke kinderen heb, die van mij zijn natuurlijk de leukste kinderen van de wereld 🙂 maar omdat het me mijn carrière gekost heeft. God weet wat ik had kunnen worden. De eerste vrouwelijk premier bijvoorbeeld (haha).

Handdoek in de ring
Maar dat is het hè. Wij vrouwen hebben een maatschappelijk geaccepteerde escape. Is het ff moeilijk, gooien we handdoek in de ring en dan roept iedereen: ‘Meid je hebt gelijk. Ze zijn maar één keer zo klein’.

En dan kunnen we wel zeggen tegen vrouwen dat ze dat niet moeten doen, maar veel beter is om vrouwen te leren hoe ze daarmee om kunnen gaan. Hoe ze ervoor kunnen zorgen dat het wèl leuk is, dat ze wèl succes hebben, dat ze wèl de regie hebben.

Het systeem moet veranderen
Want uiteindelijk moeten niet vrouwen veranderen maar moet het systeem veranderen. En zolang het systeem nog is zoals het is zullen we het ermee moeten doen, het systeem snappen, ervan profiteren en het van binnenuit veranderen.
Zo, dit moest ik effe kwijt.

Over de auteur

drs. Vreneli Stadelmaier

Stadelmaier studeerde economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde coachopleidingen aan de Academie voor Psychotherapie en in Zijnsoriëntatie. Als bedrijfskundige werkte zij onder meer bij Wolters Kluwer, Nationale-Nederlanden en de thuiszorg. Sinds 2010 is zij vaste co-host in diverse programma's bij BNR Nieuwsradio, sinds 2020 bij 'BNR Breekt'. In 2007 startte Stadelmaier het loopbaancoaching - en trainingsbureau SheConsult dat inmiddels meer dan 20 vestigingen in Nederland heeft. In 2014 schreef zij 'F*ck die Onzekerheid' over het impostor syndrome bij vrouwen, en in 2017 verscheen 'Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, survivalgids voor jonge ambitieuze vrouwen'In 2015 won Stadelmaier de Joke Smit-prijs met haar inspanningen op de thema's meer vrouwen aan de top, economische zelfstandigheid van vrouwen en gelijkheid van mannen en vrouwen. Tevens is zij vast verbonden aan BNR Business News Radio als co-host.

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out