Select Page

De smartphone als oorzaak van burn-outs

De smartphone als oorzaak van burn-outs

De smartphone neemt ons leven over. Het moment dat jij na vijven je werken verlaat, is niet het moment dat je werk ook daadwerkelijk stopt. Het wordt steeds normaler om tot ‘s avonds laat en in de weekenden nog bereikbaar te zijn. Alle WhatsAppjes, mails, telefoontjes en andere mobiele kanalen maken het mogelijk om bijna 24/7 bereikbaar te zijn. “Hoe moeten we onszelf dan ooit ‘uitzetten’ en de tijd krijgen om weer op te laden?”, vraagt Arianne Huffington, CEO Thrive Global, zich af.

Stress en burn-outs zijn steeds vaker voorkomende problemen op de werkvloer. Recent Amerikaans onderzoek bevestigt dit. Hieruit blijkt dat meer dan 60 procent van de werknemers minimaal 3 dagen per weer stress ervaart door werk. Door de stijgende burn-out cijfers krijgen sommige bedrijven al door dat zij iets aan hun bedrijfscultuur moeten veranderen. Er moet meer besef komen voor de werkdruk en de gevolgen hiervan.

De smartphoneverslaving
Deze gevolgen zijn niet alleen af te schuiven op de werkgever. Hier ben je zelf namelijk ook verantwoordelijk voor. ‘Het zit verwikkeld in ons hele leven, wij zijn verslaafd aan onze telefoon’, benadrukt Huffington. Naast het feit dat de smartphone hand in hand loopt met ons leven, komt het ook deels omdat mensen bang zijn om dingen te missen op social media.

Dit is helaas bijna niet te voorkomen. Om problemen als burn-outs tegen te gaan, kan een organisatie zelf zorgen voor een gezonde cultuur. Zorg voor goed getrainde managers en andere leidinggevenden om het personeel aan te sturen. ‘Wanneer de cultuur gezond is, ben je ook weerbaarder tegen problemen’, volgens Huffington.

 

Klik hier om het hele artikel op MT.nl te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!